Výsledek hledání pro výraz
RSS

Zápisník příspěvky 2019 listopad

Parkour Ostrava
Parkour Ostrava
ZOHIR hledá trenéry! Baví Tě práce s dětmi a miluješ sport? Potom hledáme právě Tebe! ZOHIR je mladá a dynamická firma, která má blízko k technologiím, sportu a zdravému životnímu stylu. Rozšiřujeme nyní svůj tým a nabízíme možnost spolupráce parkourovým nadšencům. Hledáme nové trenéry parkour na severní Moravě. (Ostrava, Frýdek- Místek, Karviná, Havířov, Nový Jičín, Kopřivnice)
Co je parkour?
Co je parkour?
Chcete se dostat z bodu A do bodu B? Můžete zvolit chůzi, běh, šplh, pokud se daný bod nachází někde ve výšce, nebo na dané místo můžete doskočit. Máme zde na mysli jen možnosti, které nám nabízejí schopnosti lidského těla. Pokud však se z bodu A do bodu B chcete dostat elegantně, bez viditelného úsilí, a pokud jsou vám vlastní schopnosti téměř akrobatické, nedělají vám problém různé přeskoky, salta a flipy a vypadáte při nich skoro, jako by na vás nepůsobila zemská tíže, pak asi ovládáte umění pohybu - parkour.
Parkour Hradec Králové
Parkour Hradec Králové
Parkour je v poslední době hodně oblíben, zejména u mladší generace. O co vlastně jde? Parkour je umění pohybu, pohybová disciplína, jejímž základem je plynule, efektivně a pouze pomocí vlastního těla překonat různé přírodní nebo umělé městské překážky – schodiště, zábradlí, patníky, zídky….Tento pohyb zahrnuje skoky, přeskoky, výlezy, balancování, šplhání, ale také salta nebo další akrobacii. Definovat však parkour přesně není tak snadné….Pro někoho je to způsob pohybu, sport, pro jiné je ale životním stylem.
Parkour Pardubice
Parkour Pardubice
Pardubice… Pardubický perník a dostihové závody koní známé jako Velká pardubická steeplechase jsou asi nejběžnější pojmy spojené s tímto městem. Nesmíme ale zapomínat na tradičně dobrý hokejový tým a nechvalně proslulou trhavinu Semtex, která se vyrábí v chemičce na jednom z pardubických předměstí. Pardubice existují jako město již téměř 700 let a mají tak bohatou historii – z našeho sportovně-adrenalinového pohledu je dobré si připomenout třeba heroický výkon inženýra Jana Kašpara, průkopníka českého letectví, který v roce 1911 uskutečnil první dálkový let z Pardubic do Chuchle u Prahy, který mu zabral celých 92 minut. Málo se ví, že tímto originálním způsobem mířil na svatbu svého známého - dnes by možná spíše absolvoval asi 50-ti minutovou cestu jedním z mnoha rychlíků, které Pardubicemi projíždějí :-)